AKUSTIK

 

Mennesker er ekstremt følsomme over for lyd. Selv når vi sover, kører den del af vores sanseapparat. Lyd påvirker i høj grad vores hverdag, og dårlig akustik skaber dårligt arbejdsmiljø. Alle typer rum er fyldt med en række “naturlige” lyde, der ikke realistisk set kan elimineres. Men ved hjælp af forskellige typer produkter kan det lade sig gøre at styre lydbølgerne og skabe et behageligt arbejdsmiljø med plads til bedre kommunikation.

Mange nybyggerier har udfordringer med akustikken, fordi de opføres i beton, stål og glas. De hårde, bare overflader kaster lyden rundt i rummet og skaber støj. Men det er der råd for. Den rigtige akustiske løsning kan øge både trivsel og velvære markant. Balance i akustikken stimulerer koncentration og motivation, og giver bedre mulighed for at huske, lytte og fokusere. Det reducerer også risikoen for mental træthed og stress – til fordel for velvære og livskvalitet.

RUMAKUSTIK

 

Hvordan lyden opfører sig og opfattes i rummet, afhænger af om lyden reflekteres eller absorberes af rummets vægge, loft og gulv. Specielt musik og tale påvirkes af rumakustikken. Et rum kan fx være klangfuldt som en kirke, “tørt” som et soveværelse eller lyde som et badeværelse.

KLAR TALE & AKUSTISKE HOTSPOTS

 

Taleforståelighed er et udtryk for, hvor godt tale kan høres og forstås i et rum. Med god akustik kan tale høres klart, og man kan føre en behagelig samtale. I rum med dårlig akustik bliver ord uklare og slørede, og en samtale kræver langt mere energi og koncentration. Resultatet er ofte træthed, koncentrationsbesvær og stresssymptomer.

Akustiske hotspots henviser til de områder i rummet, hvor lydenergi ophobes og forstærkes på grund af lydreflekterende flader og vinklerne i lokalet. Akustiske hotspots plages af konstant forstyrrende lyd, som skaber et ubehageligt, stressende og distraherende miljø.

AKUSTIK TIL INSTITUTIONER

Dårlig akustik skaber dårlig arbejdsmiljø - Ganske enkelt! Hos Ultima K har vi en lang række, af de allerbedste akustikprodukter på markedet. Vores udvalg dækker lydabsorberende billeder, smarte rumdelere, lofthængte lydabsorbenter og meget mere. Se vores store udvalg herunder, eller kontakt os og få et uforpligtende besøg af en af vores konsulenter, for at få et tilbud på en akustik løsning.